Руският газ по тръбопровода Ямал-Европа, който е основен маршрут на синьо

...
Руският газ по тръбопровода Ямал-Европа, който е основен маршрут на синьо
Коментари Харесай

Трети ден руският газ по Ямал-Европа тече в обратна посока

Руският газ по тръбопровода " Ямал-Европа ", който е основен маршрут на синьо гориво от Русия за Западна Европа, и през днешния ден тече реверсивно, което се случва за трети следващ ден. Това предава Ройтерс, базирайки се на данни от немския мрежови оператор " Газкейд " (Gascade). 

Обратното придвижване на газа в допълнение нагнетява напрежение на европейските пазари, където цените доближиха рекордни стойности. Макар и това да се случва във време на политическо напрежение сред Москва и Запада поради Украйна, Русия твърди, че реверсивното придвижване няма политически претекстове. 

Същевременно два огромни немски консуматори показаха, че " Газпром " извършва отговорностите си, само че не прецизираха от кое място идва горивото, което те употребяват. Руската компания не е запазила потенциал по " Ямал-Европа " за през днешния ден, сочат аукционни данни, предава Българска телеграфна агенция. 

Данни от измервателната станция " Малнов " на германско-полската граница през днешния ден сутринта посочваха, че газ тече от Германия към Полша с размер от 1 180,000 киловат/часа на час и се чака да остане на това равнище през целия ден. 

Данни от словашкия оператор " ЕУстрийм " (Eustream) пък демонстрират, че количеството съветски газ през Украйна към Словакия през граничен пункт Велке Капушани е намаляло до 722 666 мегават/часа при 898 385 мегават/часа в сряда. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР